Öt ország fiataljai az O.K. Központban

Hírek > Hírek

Az Ars Omnis Kulturális Egyesülettel való együttműködés révén olasz, lengyel, bolgár, román és természetesen magyar fiatalok látogattak az O.K. Központba 2014. szeptember 23-án és 25-én. Az egyesület cserediákprogramja, a CoolTúr Jam során a Magyarországra látogató fiatalok egy héten keresztül ismerkedhetnek egymás kultúrájával, az európai sokszínűségben rejlő lehetőségekkel.

Az O.K. Központ szívesen fogadta a megkeresést és természetesen csatlakozott a programhoz, így naponta két vegyes csoport vehetett részt egy-egy kétórás tréningen, melyet angol nyelven folytattak a trénerek. Játékos ismerkedés, vágyak és célok közötti különbségtétel, és néhány fontos információ is elhangzott az Európai Unióról a két nap során. Az utolsó komplex gyakorlat felhívta a figyelmet a pontos, egyértelmű kommunikáció fontosságára, a nemzetek közötti együttműködésre, az életben adódó lehetőségek megfelelő módon való kihasználására, például egy stratégia alkotására, mely a közös célok megvalósításához elengedhetetlen.

A tréning végén a résztvevők azokról a kompetenciákról beszéltek, melyek fejlődésében nagyban hozzájárult az O.K. Központban eltöltött idő. Kiemelték a felelős vezetői magatartást, az együttműködési és döntési képességet, valamint a kommunikáció szerepét. A bizalom is lényeges eleme volt az említett gyakorlatnak, melyet a külföldön való tartózkodással hoztak párhuzamba a résztvevők. Mi bízunk abban, hogy a nálunk való ismereteket, élményeket, konklúziókat a jövőben hasznosítják, melyeket egy következő alkalommal bővíteni tudjuk, tudják.


Az O.K. Központ az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében támogatott, TÁMOP-3.2.1.B-11/1-2012-0001 azonosítószámú, „Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja" című projektben került kialakításra. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 1 103 552 921 Ft.Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások ehhez a cikkhez