Lezajlott a régiós pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási vetélkedő döntője

2018. december 11-én Pécsen zajlott a „Délnyugat-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő program" vetélkedőjének döntője. A nagysikerű vetélkedősorozat nyertese a lenti Arany János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola lett.

A „Délnyugat-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő program" keretén belül megrendezett OK Roadshow3 alkalmain részt vett iskolák 4 elődöntőn vettek részt 3 fős csapataikkal, amelyekről összesen 8 csapat jutott tovább a döntőbe.

Akárcsak az elődöntők során, a fináléban a továbbjutott csapatok újra számot adhattak pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteikről, valamint több játékos, szórakoztató feladatban vehettek részt. A megoldásokat a zsűri (amelynek elnöke, Széles Csongor, az EMMI főosztályvezetője, tagjai Páva Zsolt Pécs város polgármestere, Galovics Gábor, az OTP Bank Dél-Dunántúli Régiójának igazgatója, Marton Zoltán, a Pénziránytű Alapítvány szakértője és Dimény Katalin, a budapesti OK Oktatási Központ intézményvezető-igazgatója voltak) értékelte és pontozta. A döntős iskolák csapatai közül végül a következő három iskola ért el dobogós helyezést és kapott nagyértékű nyereményt:

1. helyezett: Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, amelynek nyereménye egy 500.000 forintos vásárlási utalvány

2. helyezett: Testvérvárosok Terei Általános Iskola (Pécs), amelynek nyereménye egy 300.000 forintos vásárlási utalvány

3. helyezett: Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (Kaposvár), amelynek nyereménye egy 200. 000 forintos vásárlási utalvány

A szervezők ezúton is gratulálnak minden résztvevő és minden díjazott csapatnak, valamint felkészítő pedagógusaiknak.