Kérjük, figyelmesen olvassa el adatkezelési elveinkről szóló nyilatkozatunkat, mert az alábbi információkat az OTP Fáy András Alapítvány minden olyan esetben alkalmazza, ha Ön meglátogatja az általa üzemeltetett oldalakat, illetve kapcsolatba lép az információs e-mail címmel. Amennyiben Ön e szolgáltatásainkat használja, magára nézve kötelezőnek ismeri el az alábbiakat:

 

ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK

 

 1. Az üzemeltető fenntartja a jogot, hogy előzetes tájékoztatás alapján a szolgáltatást akár részben, akár egészben megváltoztassa, vagy megszüntesse.
 2. Az üzemeltető karbantartás vagy egyéb célból időlegesen szüneteltetheti a szolgáltatást.
 3. Az üzemeltető nem felel azokért a károkért, amelyek a web-oldalakkal összefüggésben, azok működésképtelenségéből, nem megfelelő használatából, illetve számítógépes vírusból, vonal- vagy rendszerhibából, adattovábbítási késedelemből erednek, illetve az adatok, információk bárki által történő illetéktelen megváltoztatásával következnek be.
 4. Az üzemeltető nem tartozik felelősséggel a felhasználók magatartását illetően, de fenntartja a jogot arra, hogy az internetes etika ellen vétőt minden előzetes értesítés nélkül törölje, illetve lehetősége szerint kizárja a szolgáltatás használatából.

 

A WEBOLDALAKON MEGJELENTETETT TARTALOM

 

 1. Az OTP Fáy András Alapítvány által üzemeltetett oldalakon megjelentetett információk, képek és grafikák és adatok szerzői jogvédelem alatt állnak, melyek jogosulatlan felhasználása jogszabályba ütközik.
 2. Az OTP Fáy András Alapítvány szolgáltatásain keresztül lehetőséget biztosít felhasználói számára, hogy kinyilvánítsák véleményüket, esetenként korlátozva a fórumban megjelentetett hozzászólásokat. Az OTP Fáy András Alapítvány nem vállal felelősséget ezekért a véleményekért.
ADATKEZELÉSI ELVEINK


Személyes adatok:

A OTP Fáy András Alapítvány oldalain történő regisztráció során személyes adatokat kérhetünk Öntől (pl. név, cím, e-mail cím, telefonszám, érdeklődési kör, stb.). Ezeket az adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személy(ek) részére nem adjuk át.


Böngésző típus/operációs rendszer:

A weboldalak látogatása során nem regisztráljuk böngészőjének típusát, valamint az Ön által használt operációs rendszer típusát sem.


Hogyan kezeljük az adatokat?

Az OTP Fáy András Alapítvány az adatokat az 1992. évi LXIII. Törvény (Adatvédelmi törvény) 3. §. (1) bekezdése a) pontja és (2) bekezdés a) pontja alapján kezeli. Az adatkezelés bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban történik. Az OTP Fáy András Alapítvány illetékes szervezeti egysége gondoskodik adatainak biztonságáról, valamint megtette azokat a technikai intézkedéseket és kialakította azokat az eljárási szabályokat, amelyek az adatvédelmi törvény, valamint az egyéb hatályos jogszabályok adat- és titokvédelmi rendelkezéseinek érvényre juttatásához szükségesek. Az OTP Fáy András Alapítvány az Ön írásbeli kérése alapján adatait bármikor módosítja, illetve törli.
A fent említett adatokat statisztikailag feldolgozott formában, egyedi azonosítókhoz nem kapcsolhatóan összesítve szolgáltatásfejlesztési célokra felhasználhatjuk, azonban ebben a formában sem hozzuk nyilvánosságra.


Adatok felhasználása

A felhasználó által megadott adatokat az OTP Fáy András Alapítvány az alábbi célokra használja:

 • a felhasználó részére speciális hírlevelet juttassunk el, az általa megadott e-mail címére;
 • a felhasználót értesítsük az OTP Fáy András Alapítvány weboldalain történt fejlesztésekről, szolgáltatásaink bővüléséről;
 • ha a felhasználó úgy rendelkezett, a megadott érdeklődési körének megfelelő információkat, hírlevelet juttassunk el számára.

 

Felhasználási feltételek

 1. Általános rendelkezések
  1. A szolgáltatást az OTP Fáy András Alapítvány (Szolgáltató) nyújtja az itt leírt feltételekkel. A belépéssel elfogadod ezeket.
  2. A szolgáltatást csak saját felelősségedre használhatod. Felelős vagy a felhasználói neveddel végrehajtott műveletekért, valamint az ezt védő jelszavad biztonságban tartásáért.
  3. A Fórumok használata során nem módosíthatod a mileszel.hu fórumok rendszer megjelenését, működését. Az erre vonatkozó kísérletek is kizárást és egyéb jogi következményeket vonhatnak maguk után.
  4. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a szolgáltatás elvárttól eltérő működéséből, megváltozásából, leállásából eredő esetleges károkért.
  5. Regisztrációddal felhatalmazod a Szolgáltatót az elküldött személyes adatok kezelésére. Regisztálás után ránk bízott adataidat különlegesen bizalmasan kezeljük, ha kétségeid vannak, kérjük tekintsd meg Adatvédelmi elveinket.
 2. Tartalom
  1. Sem a Szolgáltató, sem az OTP Fáy András Alapítvány szerkesztősége a Fórumokon közzétett adatokért, képekért, szövegekért, sem más információhordozókért teljes felelősséget nem vállal. Az Fórumokon megjelenő tartalmakat a felhasználók (a fórumozók) töltik fel és azokért ők vállalják a felelősséget, a szolgáltató nem. Az Fórumok alá csak olyan tartalmak tölthetőek fel, amik nem sértik harmadik személy szerzői jogait.
  2. A Fórumokon közölt adatok megbízhatóságával, hitelességével, minőségével kapcsolatban a Szolgáltató semmifajta kontrollt nem végez, így a vállalat semmilyen értelemben nem vonható felelősségre a Fórumon elhelyezett információkból következő esetleges káresemények miatt.
  3. Nem használhatod Fórumainkat arra, hogy olyan információkat tégy közzé, amelyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket.
  4. Nem használhatod Fórumainkat reklámtevékenység folytatására, kivéve, ha erre írásos engedéllyel rendelkezel a Szolgáltatótól.
  5. Nem tölthetsz fel semmilyen, a hatályos jogszabályokba ütköző tartalmat. Nem helyezhetsz el a Fórumokon az olvasó-,vagy a mi rendszerünk működését befolyásoló kódot.
  6. Az Szolgáltató a Fórumok moderátoraira ruházza azt a jogát, hogy azokat a fórumhozzászólásokat, amelyek megsértik az itt olvasható pontok valamelyikét, vagy amelyek megsértik a moderálási alapelvek valamelyikét, eltávolítsák. Szintén a moderátorokra ruházza azt a jogot, hogy e szabályok súlyos megszegését követően a fórumos felhasználói azonosítót megszüntethetik.
 3. Egyéb rendelkezések
  1. A Szolgáltató fenntartja a jogot arra vonatkozóan, hogy technikai vagy egyéb okokból a Fórumszolgáltatást vagy annak egy részét korlátozza vagy felfüggessze.
  2. A jelen felhasználási feltételek megváltoztatásának jogát fenntartjuk. Az esetleges módosításokról a felhasználók értesítést kapnak a változtatás utáni első belépéskor.

 

OTP Fáy András Alapítvány

 


TudásFelöltés 2.0 játékszabályzat

A játék bemutatása

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ), az OTP Fáy András Alapítvány és a Tudástársadalom Alapítvány - mint együttműködő partnerek - tudományvizualizációs vetélkedőt szerveznek 3 fős középiskolás csapatok számára.

A vizuális anyagok a természet-, a társadalom- és a bölcsészeti tudományok bármelyikéről származó tudományos jelenséget, összefüggéseket magyaráznak, mutatnak be, kísérletet, illusztrációt, demonstrációt tartalmaznak, legfeljebb 5 perc terjedelemben. A videókkal szembeni elsődleges követelmény a szakmai-tudományos megfelelőség és eredetiség.

A http://www.tudasfeltoltes.hu oldalon gyűjtött szavazatok („like"-ok) száma alapján a legnagyobb tetszést kapott 10 film a március végi döntőbe kerül. A filmekről ezzel párhuzamosan felkért szakértők (tudósok, filmes szakemberek) is szavaznak, az általuk legjobbnak ítélt 3 film is a döntőbe jut. A döntőben helyszíni zsűri értékeli a csapatok ott mutatott teljesítményét a tudományvizualizáció, tudományos kérdésekről való kommunikáció vonatkozásában.

A vetélkedő során egy csapat több különböző videót is feltölthet, több különböző videóra gyűjthet szavazatot, azonban minden videó csak egyszer tölthető fel!

A vetélkedőben kizárólag a 2014. január 31-én 24 órági feltöltött videók vesznek részt.

 

A játékban való részvétel feltételei

A videó feltöltő versenyben 3 fős középiskolai csapatok vehetnek részt, amelyek valamennyi tagja 12. életévét betöltött természetes, valós személy. A játékba való bekapcsolódás feltételei:

 • egy vagy több, a csapat által elkészített saját videó feltöltése a tudasfeltoltes.hu oldalra;
 • a játék ideje alatt, illetve az eredményhirdetés idején érvényes regisztráció az OTP Fáy András Alapítvány tudasfeltoltes.hu internetes oldalán.

 

A játék szabályai

A vetélkedőben való részvétel, azaz a regisztráció a vetélkedő jelen hivatalos szabályzatának (a továbbiakban „Játékszabályzat") automatikus elfogadását jelenti.

A vetélkedő során szavazni bármely videóra lehet. Minden résztvevő kizárólag saját nevében szavazhat.

A szavazat érvényes, amennyiben a szavazatot leadó résztvevő és a szavazás folyamata a játékszabályzatban foglaltaknak megfelel.

A feltöltött videók nem kerülnek automatikusan publikálásra az oldalon, a publikálás a Szervezők részéről jóváhagyást igényel. A csapattagok csak a Szervezők által meghatározott szabályoknak megfelelő videót tölthetik fel.

A feltöltés során a csapattagok a feltöltéssel egyidejűleg kijelentik, hogy:

 • rendelkeznek a videók feltöltésére és felhasználására vonatkozó szerzői jogokkal (saját készítésű videójukat töltik fel);
 • a videók tekintetében a szerzői joggal rendelkező személytől rendelkeznek olyan felhatalmazással, mely a szerzői jogvédelem alatt álló videó ilyen irányú felhasználását jelenti, amiben a szerzői joggal rendelkezni jogosult az ilyen irányú felhasználásra engedélyt adott;
 • hozzájárulnak ahhoz, hogy a Szervezők a vetélkedő internetes honlapján az általa megadott adatok közül iskolájának nevét, lakóhelyének települését közzétegye;
 • hozzájárulnak ahhoz, hogy a videó felöltésével annak felhasználási jogait átruházzák a Szervezőkre, és tudomásul veszik, hogy a feltöltött videó tudományos ismeretterjesztő tevékenység keretében bárhol nyilvánosságra hozható a készítők feltüntetésével.
 • A videót feltöltő személy tudomásul veszi, hogy a Szervezők semmilyen felelősséget nem vállalnak a feltöltött videók jogosulatlan felhasználásából eredően.

 

Kizárás

A résztvevők (versenyzők, szavazók, hozzászólók) kötelesek a tisztességes és kulturált játék normáit betartani (valós adatok közlése, csalás- és megtévesztés-mentes cselekvések, a plágium elkerülése, az elvárható gondosság a versenyművek szerzői jogi vonatkozásainak betartásakor). Amennyiben ezek megszegése kárt okoz harmadik személynek, azért minden felelősség az elkövetőt terheli.

A Szervezők fenntartják a jogot a videókhoz való hozzászólások moderálására, ennek keretében jogosultak arra, hogy az általuk nem helyénvalónak ítélt, a játék céljával, szellemiségével ellentétes, durva, sértő stb. videó publikálását elutasítsák, a hozzászólásokat töröljék.


A Szervezők kizárják a játékból azt a résztvevőt és vele együtt az általa feltöltött videót is, aki:

 • a regisztráció során valótlan adatokat ad meg,
 • a valóságtól eltérően nyilatkozik,
 • a mások jogait sértő videót feltöltő csapatot,
 • a jogellenes magatartást tanúsító résztvevőt, csapatot.

 

A kizárt résztvevő által leadott szavazatokat a játékszervező törli!
A videót feltöltő csapattagok tudomásul veszik azt, hogy amennyiben a videó feltöltését követően a Szervezők tudomására jut, hogy a videó vonatkozásában a szerzői jogokkal rendelkező személy a feltöltés, illetőleg a videó internetes megjelenése miatt tiltakozik, a videót a Szervezők haladéktalanul eltávolítják, törlik. Tiltakozásnak tekinthető, ha a videó szerzői jogaival rendelkező személy arról tájékoztatja a Szervezőt, hogy a videó felhasználására engedélyt nem adott.

Az érvénytelen szavazatokat a Szervező törli!
A valóságnak nem megfelelő adatokat megadó és a játékszabály feltételeit nem teljesítő résztvevő a vetélkedőből kizárásra kerül és az általa leadott szavazatok a vetélkedő végeredményébe nem számítanak bele. A Szervezők az esetleges hibás, valótlan regisztrációkért felelősséget nem vállalnak. Az előírttól eltérő formátumú nevezések helyességének elbírálására a jogot a Szervezők fenntartják maguknak.

Személyes adatok kezelésére és az adatszolgáltatásra vonatkozó szabályokA Szervezők a nyeremények átadásáról készült kép-, hang- és filmfelvételt részben vagy egészben reklám céljából szabadon felhasználhatják, idő- és alkalombeli korlátozás, valamint külön díjazás nélkül.
A résztvevők adatait a Szervezők a résztvevő hozzájárulása és engedélye nélkül, harmadik személy részére nem adják ki, kivéve a jogszabályokban meghatározott eseteket.

Ezt a játékot a Facebook semmilyen formában nem támogatja, azzal összefüggésbe nem hozható. A játék során átadott adatokat a Szervezők kezeli, azt a Facebook semmilyen formában nem kapja meg.

 

További információ
A Szervezők a játék ideje alatt, illetve a szavazási időszakot követően bármikor jogosultak megvizsgálni azt, hogy a résztvevők, illetve a leadott szavazatok a játékszabályban meghatározott kritériumoknak megfelelnek-e.
A vetélkedő kommunikációs anyagaiban esetlegesen előforduló nyomtatási hibákért sem a Szervezők, sem a játék során eljáró harmadik személyek (megbízottak, alvállalkozók) nem vállalnak felelősséget.
A Szervezők jogosultak arra, hogy a jelen játékszabályzatot egyoldalúan bármikor megváltoztassák.

Budapest, 2013. 11. 05.
Szervezők