A Karriersuli után a Karrieriskola is elkezdődött

2014.11.10.

2014. november 6-án kezdetét vette az OTP Fáy András Alapítvány középiskolások diákoknak szóló Karrieriskola elnevezésű programja az O.K. Központban. A részt vevő diákok 4 alkalommal találkoznak trénereinkkel, azaz 16 órát töltenek együtt az interaktív tréningen azért, hogy még jövőtudatosabb felnőtté váljanak néhány év múlva.

Összesen 22 lelkes jelentkezővel indult a program, akik két csoportban dolgozva mélyültek el a jövőjük tervezésében. A tréning négy modulból épül fel, melyek során a diákok önismerete mélyülhet, érzelmi intelligenciájuk fejlődhet, felismerhetik saját képességeiket és készségeiket. Továbbá megjelenik a tudatos életpálya- és karriertervezés, valamint az ehhez szükséges hatékony önmotiválás elsajátítása.

A tréning fő céljainak eléréséhez mind a négy alkalmon szükséges a részvétel, mivel a gyakorlatok egymásra épülnek és a folyamatosan megszerzett új tudásanyaggal dolgoznak a résztvevők. A tréning után a diákok jobban fogják ismerni a saját értékeiket és igényeiket, erősségeiket és lehetőségeiket. Képesek lesznek pozitívan szemlélni önmagukat, és ezt alkalmazni a sikeres önbemutatás érdekében, valamint felhasználni ahhoz, hogy sikeres és boldog életet élhessenek.

A karrieriskola hétvégén is várja a jövőjük iránt érdeklődő diákokat, mely során ebben a hónapban újabb három csoporttal bővül a program.