A fóti gyermekotthon diákjai az O.K. Központban

2014.11.25.

Az OTP Bank Budapest és Pest megye Régiója, valamint az OTP Fáy András Alapítvány közös szervezésében a fóti Károlyi István Gyermekotthon diákjai 2014. november 24-én az O.K Központba látogattak, ahol egy játékos pénzügyi tréningen vettek részt.

A négyórás képzésen a diákok megismerkedtek a tudatos pénzkezelés alapfogalmaival, majd interaktív gyakorlatok segítségével tapasztalatot szerezhettek arról, hogyan tudják önállóan megtervezni saját költségvetésüket, miért fontos háztartási naplót vezetni és milyen módon lehet takarékoskodni. A tréningen abban is segítséget kaptak az O.K Központ trénerétől, hogy a különféle élethelyzetekben milyen típusú pénzügyi lehetőségek közül érdemes választaniuk annak érdekében, hogy a jövőben minél sikeresebben tudják hasznosítani a megtakarításaikat.

A fóti diákok örömmel vették az OTP Fáy András Alapítvány meghívását, és a visszajelzéseik alapján hasznos tudással, sok új ismerettel tértek haza az O.K. Központból, sőt, máris jelezték, hogy visszajönnének, így valószínű, hogy a jövőben is lesz folytatása a Károlyi Mihály Gyermekotthonnal való együttműködésnek.

Az O.K. Központ az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében támogatott, TÁMOP-3.2.1.B-11/1-2012-0001 azonosítószámú, „Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja" című projektben került kialakításra. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 1 103 552 921 Ft.